miercuri, 1 septembrie 2010

Curtezane

Se face ca în fiecare marţi, pe seară, să trec pe o stradă destul de insalubră, cuibul păsărilor de noapte ce ies la agăţat. Nu e locul de muncă al târfelor de lux, ci al celor ieftine. Cu toate acestea, aş pune pariu că stabilimentele sunt vizitate şi de oameni fini (priapici şi dependenţi de sex). 
Strada, plină de denivelări, te face să-ţi încetineşti miscarea (de orice formă ar fi ea) timp numai bun ca "matroana" să-şi prezinte marfa:
  - Hauu, frumosule, vrei o fată, hai să-ţi dau o rusoaică!
În fiecare marţi e la fel, aceeaşi tigancă batrână care vinde aceleaşi "rusoaice", cu aceeaşi uşurinţă, de parcă mi-ar vinde un kg de făină, cu acelaşi text. 
Aseară doar am râs, neputând să-i dau uzualul refuz, continuând să merg...Nu stiu de ce, dar mintea mi-a solidarizat imediat cu femeile care se oferă bucuroase şi conștiente golanilor deştepți - adică ălora cu vrajeală. Ălora care le spun “uite luna/uite parcu' ” și nu măgarilor cu ochi sticloși, care au varianta directă “uite luna/uite paru'“... Datorită acelor femei, am înţeles raţionamentul femeii care se bagă în patul unui bărbat care a fermecat-o, deşi stie că el este o lichea... Pentru că una e să „cazi la așternut”, cum zice țiganca când dă-n cărți, şi altceva e să te vâri în el – asta presupune dorință, bucurie, împlinirea a ceva... pe cand cele din prima categorie sunt muierile proaste, care nu stiu ce li se-ntamplă si pentru care s-a inventat poanta misogină ”Stii cand au femeile orgasm?... Nu, dar pe cine intereseaza...”.  

Vinicio Capossela-Che Cosse L'Amor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu